1.4MW Solibro op dak Plantion

Rooftop Energy en Hanergy installeren een zonnecentrale van 1,4 MWp op dak Plantion

Rooftop Energy en Hanergy gaan een zonnecentrale van 1,4 MWp installeren op het dak van Plantion, een landelijke veiling en handelscentrum in bloemen en planten. In de eerste fase van het project wordt 1,4MWp aan zonnepanelen op het bedrijfsdak van Plantion geinstalleerd in het voorjaar van 2016 met een mogelijke uitbreiding naar een totale capaciteit van 2,8 MWp. Vandaag zijn daarvoor de handtekeningen gezet.

Verantwoordelijk voor de uitvoering project zijn Rooftop Energy en Hanergy Europe. Rooftop Energy financiert, bouwt en onderhoudt de zonnecentrale en neemt de volledige exploitatie voor haar rekening, waarbij Hanergy de zonnepanelen van haar Duitse dochterfabrikant Solibro levert. Voor de exploitatie maakt RTE gebruik van subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+).
Plantion-signing picture800px
Peter Bakker, algemeen directeur van Plantion, is blij met de ondertekening: “In ons streven naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering bouwden we ons nieuwe gebouw in 2009 volgens duurzame principes. Naast warmte-koudeopslag en isolerende materialen op muren en vloeren was het dak vanaf het begin geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Nu is het zover dat we de panelen daadwerkelijk kunnen plaatsen.” De zonnecentrale zal in de eerste fase van het project circa 37 procent van Plantions totale elektriciteitsconsumptie produceren en daarnaast 17.000 ton aan CO2 reductie opleveren gedurende de 20 jaar van het project.

Leendert Florusse, directeur Rooftop Energy en Albert Lin, Senior Vice President van Hanergy zijn zeer te spreken over dit project: “Wij zijn er trots op deze opdracht samen te mogen uitvoeren, een project als Plantion is een van de grootste PV-projecten van Nederland tot nu toe en een compliment aan onze samenwerking en ons beider teams. Rooftop Energy ontwikkelt zich hiermee verder als dienstverlener in zonne-energie en Hanergy laat met project wederom zien met haar innovatieve dunne film zonnepanelen ook in Nederland een leidende speler te zijn.”