Eerste HanTile Project Nederland

Hanergy voorziet eerste Nederlandse woning van zonnedakpannen Hantile

Zonne-energiefabrikant Hanergy heeft in Nederland voor het eerst 2 woningen uitgerust met zijn zonnedakpan Hantile. De zonnedakpannen van de Chinese fabrikant zijn uitgerust met dunne-filmzonnecellen.

De huizen met de Hantiles staan in Groningen en zijn gerealiseerd in samenwerking met Van Wijnen Gorredijk. Er zijn 46 exemplaren van het building integrated pv (bipv-)product toegepast op de daken van 2 woningen. Het totale vermogen van de 2 pv-systemen is 12,5 kilowattpiek. Jaarlijks zullen de zonnedakpannen 9.800 kilowattuur zonnestroom gaan genereren.

De Hantile is gebaseerd op dunne-filmzonnecellen van MiaSolé. Dit bedrijf werd enkele jaren geleden overgenomen door Hanergy en de cigs-technologie van de Amerikaanse onderneming die werd opgericht in 2001 vormt de basis van Hantile.

Li Ming, chief executive officer van Hanergy, over het project: ‘We zijn zeer verheugd over de succesvolle afronding van ons eerste Hantile-project in Nederland en we verheugen ons op het werken aan meer projecten met Van Wijnen Gorredijk.’